sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Täällä taas !

Huhhuh! Ette arvaakkaan kuinka kiireistä ovat viimepäivät olleet! Kuten edellisissä postauksissa kerroin, Pojun piti vaihtaa Inkisiin 1.helmikuuta, muutto kuitenkin (onneksi) aikaistui perjantai iltaan, ja vasta puoli yhdeltätoista yöllä saatiin poni pois kopista! Seuraavana aamuna oli pollella oikein silmät ristissä kun tultiin katsomaan!

Muutto sujui hyvin. Tosin olin kovan kuumeen takia ollut perjantain pois koulusta, ja raahautuminen tallille saatika sitten kauhea muuttohulina ja kiire ei ollut mikään paras juttu! Hyvin kuitenkin jaksoin, vaikka olinkin vähän tokkurassa koko ajan!
Automme takapenkki oli ihan täynnä kaikkea tavaraa sikin sokin!






























Poni pienten pörhistelyjen ja pomppujen jälkeen käveli traileriin oikein nätisti, ja kuulemma oli oikein nätisti tullut koko matkan. Tallilla vietiin poni suoraan karsinaan, otin loimen pois ja annoin vähän ruokaa eteen. Ei tainnut edes väsymykseltään huomata että ollaan uudessa paikassa! Oltiin siinä parituntia purkaessa tavaroita, keskustelemassa omistajien kanssa ja  muuten vain ponin seurana joten meillä meni todella myöhään! Heti tallilta tulon jälkeen hyppäsin nukkumaan!

Seuraavana aamuna oli poni jo melko virkeän näköinen; tarkasteli uutta ympäristöä valppaasti ja katseli paljon ympärilleen. Hästäsi karsinassa ja näytti vähän yli-energiseltä. Pari kertaa onnistui kolauttamaan päänsä juoma-automaattiin... Laitoin ponin käytävällä kuntoon. Mentiin vain tutustumaan maneesiin ensin taluttaen, ja sitten selästä käsin.
Poni vähän ihmetteli, kun ennen sai kurkkia mielinmäärin ovesta ulos, mutta nyt olikin tällaset tässä! 

Kun poni tuntui taluttaessa rennolta ja rauhalliselta, kapusin selkään. Aloitin ihan rauhassa käynnissä ympyröitä tehden. Saimmekin käyttöömme koko suuren maneesin, kun ei ollut silloin muita ratsukoita ollenkaan! Otin ensin ravia vähän varovaisesti, ties mitä peikkoja saattaisi Poitsu yhtäkkiä alkaa näkemään niin jännässä paikassa! Kun oltiin ravailtu, uskaltauduin kokeilemaan laukkaamista. Annoin laukka-avut ja poni lähti sellaista vauhtia kohti maneesin toista päätä heitellen samalla suloisia ilopukkeja! Nyt ollaan oltu n. 2 kuukautta tauolla kunnon laukkaamisesta, poni päättikin ottaa kaiken irti! Noh, mikäs siinä! Annoin ponin hetken aikaa päästellä höyryjä laukassa. Oli kyllä niin onnellinen poni!<3 Otin muutaman laukkaympyrän ja voi herranjestas meinas multa päästä ilon kyyneleet! Ei ollut ikinä poni ollut niin hyvänä mun kanssa! Se oikein kauhoi eteenpäin käyttäen jokaista lihastaan. Sen laukka oli niin mukavaa ja pyörivää. En olisi halunnut lopettaa lainkaan! Annoin ponille oikein pitkät loppukäynnit -ja ravit. Olin niin ylpeä!<3

Ratsastuksen jälkeen vein Pojun tarhaan, ja tottakai heti ryntäsi heinien kimppuun.. Kolmen aikoihin tuli Pojun rakas puoliso Vendi, ja heillä oli oikein onnellinen jälleen näkeminen!

En olisi ikinä noin huonolaatuista videota laittanut tänne blogiin, mutta toivottavasti videolta näkyisi edes vähän miten kivana Poitsu oli! Äiti ei siis näköjään todellakaan osaa tarkentaa... ;)




10 kommenttia:

  1. Kivasti tekstiä tässä postauksessa! Ja ihan hyvin sai selvää videosta. Näytti vähän, että Poju puski kovasti sisälle päin. Kannattaa vähän painaa ulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa en itse ainakaan huomaa että puskis sisäänpäin! :D Mutta kiitos!

      Poista
  2. Poitsun innostuminen johtuu varmasti osaksi myös siitä että on vihdoin kunnon pohja alla jolla uskaltaa laukata kunnolla ;) Ihanaa, tullaan kattomaan niin pian kuin vaan pystytään :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä just! Oli niin ilonen poni, harmi ettei tullu siitä otettua videota! Mutta joo, katotaan joku päivä! Ei se nyt mahotonta olis esim. joku perjantai ilta kun ei se pimeys oo niin iso haitta! :)

      Poista
  3. Ajattelitko joskus tulla käymään vielä tikkulassa? :)

    VastaaPoista
  4. Katotko myös mun blogin :) Romeohamsterinelämää.blogspot.com :) onko sulla instagram?

    VastaaPoista
  5. miten saa blogiin nuo emäntä poju etusivu jutut?

    VastaaPoista