sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kolmen päivän touhoilut

Viimepäivinä ratsastuksen ovat hyvin! Ollaan vielä molemmat vähän sekaisin tästä muutosta, mutta kyllä se tästä. :) Kerron nyt jokaisesta tallipäivästäni pienen pätkän.

Maanantai
Olin tallilla n. kolmen aikoihin. Oona oli kuvaamassa minua ja pitämässä tuntia. Suunnattiin nokkamme ensin maneesiin. Maneesissa Poitsu alkukäynneisstä tikitteli jännittyneesti eteenpäin ja vasta ravissa kunnolla rentoutui. Ravissa poni oli vähän hidas eikä oikein kuunnellut pohjettakaan, mutta muutamien lisäyksien jälkeen alkoi ravikin sujua todella hyvin! Olen hirveän huono istumaan Pojun harjoitusravissa, ja Oona laittoikin mut ravaamaan omaa tahtiani harjoitusravia, ja korjaili istuntaani. Kuulemma jännitän jalkojani liikaa, ja sen takia en oikein pääse mukailemaan ponin liikkeitä joka hankaloittaa istumista. Siitä tuleekin sitten seuraava projekti! ;)



Tiistai
Tiistaina olikin vuorossa maastakäsittelyä! Olen päättänyt, että Poitsulla on vähintään yksi päivä viikossa, jolloin vaan leikitään ja käydään kävelylenkeillä maastossa. Se on hyvää vastapainoa maneesissa raatamiselle, tai kentän kiertamiselle. Muutenkin se on niin hauskaa! :D
Tallilla kaverini Essi laittoi ensin Kalle-ponin kuntoon, ja meni maneesiin. Minä tulin vain kuvaillen mukaan. Ratsastettuaan Kallen Essi otti varusteet pois ja minä hain Pojun. Lähdettiin kävellen maastoon tutustumaan reitteihin. Reitit paljastuivatkin ihan älyttömän kivoiksi ja en malta odottaa, että päästään sinne ratsain! Puolessa välissä kuitenkin koimme pienen vastoinkäymisen, ja riimunaruni katkesi. :D Käännyimme takaisin ja talutin ponin varovaisesti takaisin tallille -onneksi matka ei ollut pitkä!
Tallilla päästimme Vendi-ponin ja Pojun kentälle. Silloin pääsikin ponien sisäiset gepardit valloilleen, ja molemmat ponit lähtivät tuhatta ja sataa pinkomaan pitkin kenttää! Hetki niillä kesti rauhoittua, mutta kun saivat energiansa kulutettua, otin ponin kiinni ja ruvettiin leikkimään seuraamisleikkiä. Poju tajusi idean heti, ja olikin aika taitava! Leikkimisen jälkeen vietiin pollet talliin ja hieroin ja venyttelin ponin. 

Maastoon!


Perjantai
Perjantaina oli tarkoituksena ratsastaa ulkona, mutta keli oli niin huono että mentiin maneesiin. Maneesissa ajattelin ratsastaa ponin rennosti läpi, mutta poni oli niiin haluton liikkumaan, että pelkkä kunnon aktiivinen ravi vaati ratsastajalta paljon ponnisteluja! Laukassa poni rikkoi koko ajan raville, ja ilman mitään kunnon työstämistä laitoin ponin vaan laukkaamaan uraa pitkin nätisti. Jäi vähän paha maku suuhun, mutta toivotaan että on jatkossa parempi. Onhan kaikilla huonoja päiviä!



Ohops! Kello onkin jo paljon, tänään Pojun entinen vuokraaja Bea tulee moikkaamaan Poitsua ja ratsastaa ponin myös.

Mitä tykkäsitte tällaisesta postauksesta? :)

6 kommenttia: