sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Peruspostausta jälleen!

Nyt tulee taas kunnon tallipostausta isolla kuvasaldolla!

Lähdin noin yhdentoista aikoihin tallille, koska halusin ehdottomasti ratsastaa ennen pimeää ja saada hyviä kuvia! Tallilla käytiin hakemassa pollet laitumelta (joka on enemmänkin kuin iso tarha, kun ei siellä mitään ruohoa ole!). Laitoin loimen kuivamaan ja aloin harjailemaan. Poni oli poikkeuksellisen puhdas, joten harjaamiseen ei mennyt kauaa!

Kentälle päästyämme rakensin keskelle kaksi pientä puomikasaa. Mentiin sitä ensin käynnissä, ja sitten ravissa. Ideana oli siis se, että ponin täytyi vähän nostella jalkojaan ja pidentää ja lyhentää askelta tarvittaessa. Hienosti poni puomit ylitti! Poju oli vähän tahmea ja hidas, mutta totteli kyllä pohjetta hyvin.

Voi ei tota mun ilmettä!



Onnistuneiden ylitysten jälkeen unohdin puomit hetkeksi ja rupesin ottamaan käynti -ja raviväistöjä. Aluksi Poju ei millään halunnut väistää takapäällään, vaan raahasi sitä vain perässä. Muutaman (miljoonan) yrityksen jälkeen sain vihdoin ponin takapään toimimaan!



Laukassa Poju oli ihanan hyberaktiivinen! Nyt harmittaa kun oli kenttä niin huonossa kunnossa, muuten olisi voinut tehdä vaikka mitä! Otin muutaman laukan ja sitten loppuravit -ja käynnit!

Tunnin jälkeen harjailin ponin, annoin mössöt, laitoin sadeloimen ja takaisin tarhaan vaan! :)
Ollaan nyt viimepäivinä ahkerasti harjoiteltu kumarrusta, (poni laittaa pään jalkojensa väliin ja ns. "kumartaa") tavoitteena olisi jouluun mennessä osata se! :)


P.s. Anteeksi jos kuvat sekoilee, värkkäsin bloggerin kanssa yli tunnin että sain kuvat edes näkymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti