sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Homma hanskassa -hanskat hukassa

Heips ja aurinkoista kevättä kaikille! Kamala takatalvi tuolla jo kolkuttelikin, mutta onneksi se on nyt ainakin toistaiseksi ohi! Aurinkokin alkaa pikkuhiljaa näyttäytyä!


Poneillakin on ollut oikein kunnolla kevättä rinnassa, hyvässä- ja huonossa mielessä… Tässäpä pieni kooste meidän viikosta!

Maanantai:

Maanantaina Oona tuli tallille pitämään mulle istuntatuntia ja kuvaamaan. Meillä oli juuri lauantaina ollut vähän huonohko estetunti (linkki postaukseen)  ja ei maanantaina tuntunut kyllä yhtään paremmalta!

Meillä oli suuret suunnitelmat, että miten mennään ilman jalustimia kunnon istunta tunti. Suunnitelmat pilasi juuri satanut märkä lumi, ratsastajan huono keskittymiskyky ja ponin rasittava käytös. Oona saikin kuunnella valittamistani milloin polvia kiristävista ratsastushousuista, ja milloin jalkoja painavista jalustinhihnoista. Puolentunnin verran kamppailin ponin kanssa, kunnes hermostuin ja heitin Oonan selkään. Oonalla oli ehdoton liikuntakielto, joten kauaa ei Oonakaan jaksanut kamppailla Pojun kanssa. 

 Huomatkaa ällö-luminen kenttä!




Minä kieltäydyin nousemasta selkään uudelleen, joten päästettiin poni vapaaksi kentälle. Kiitettävästi poni siinä sinkoilikin joka ilman suuntaan; itseasiassa niinkin kiitettävästi että ei saatukkaan ihan helpolla kiinni! Poni viiletti tukka pystyssä pitkin kenttää meidän maanitellessa kaiken maailman herkkujen kanssa. Loppujen lopuksi saatiin kuin saatiinkin poni kiinni!


 Hyi kauhee toi harja. Haluun Pojulle pystyharjan takasin. En vaan itse uskalla lähteä leikkaamaan, kun tuloksesta varmasti näkyisi mun kädenjälki...



Tiistai:

Olin itse kuumeessa, ja kaverini Jenna meni Pojulla kevyesti ilman satulaa.

Keskiviikko:

Pojun vuokraaja kävi rennon maastolenkin.

Torstai:

Ponilla oli vapaata. 

Perjantai:

Perjantaina menin ilman satulaa. Ponilla olikin näköjään hyvä päivä, ja toimi oikein mukavasti! Tein vähän väistöjä ympyrällä ja keskihalkaisijalla molempiin suuntiin. Muuten sujui oikein mukavasti, mutta poni jäi vähän vasempaan suuntaan väistäessä "raahaamaan" takapäätään mukana. 

Ravissa tein perusjuttuja lähinnä ympyröillä työstäen. Poni olikin hirveän "notkea" kaulastaan ja taipui kivasti. Laukassa tein lähinnä samoja juttuja. Koska maneesissa ei ollut ketään muuta kuin minä & Poju ja Jenna & Vendi, päästiin kunnolla tekemään isoja ympyröitä.



Tunnin jälkeen olin hirveän tyytyväinen poniin, ja pitkästä aikaa myös omaan ratsastukseeni.

Lauantai:

Lauantaina Pojulla oli vuokraajapäivä, joten menin vain Jennan avuksi kuvailemaan kun Jenna meni Vendillä. Heillä menikin oikein hyvin! Lopuksi pääsin itsekkin selkään loppuravailemaan ja tunnustelemaan ponia selästä käsin. Täytyy sanoa, että hirveän mukava ja vaativa poni on kyllä Jennalla alla! Minulla oli tosiaan hollisterin pinkit lökärit ja koulutakki päällä, joten tosiaan "mahtavat" ratsastusvarusteet eikös ? Kumisaappaat olin onneksi osannut laittaa.

© Jenna L. 


Sunnuntai:

Sunnuntaina teinkin melkoisen paljon laukkatyöskentelyä. Otin kahdeksikolla muutaman laukanvaihdon, jotka sujuivat hyvin. Muutaman kerran meinasi poni rikkoa raville, mutta olin oikein tyytyväinen. Lopuksi päästin ponin rallittelemaan "pyykkinaruohjilla" muutaman pitkän sivun, ja siihen oli hyvä lopettaa. 

P.s. Jenna teki eilen illalla blogin (jennavendi.blogspot.fi) ja Jenna on mahtava kirjoittaja, joten ansaitsee kyllä reippaasti lukijoita! Jos yhtään kiinnostaa Nuoren koulutusvaiheessa olevan ponin elämä, niin käykäähän kurkkaamassa!

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille ! :)


-Lotta ja Poju



2 kommenttia:

  1. Heippa! Olisi kiva jos kävisit kurkkaamassa blogini joka kertoo minusta ja Trullsista♥ Tiiät Trullen http://along-with-being-easier-than-alone.blogspot.fi/

    VastaaPoista