maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kännykän tyhjennystä viimepäiviltä

Heips! Meille kuuluu edelleen hyvää. Aurinko on lämmittänyt oikein mukavasti, ja maneesissa rämpimisen sijaan ollaankin molemmat menty mielummin kentälle. Siitä se kesä lähtee! 

            Selfie-kuvia pienen Vendulan                   kanssa.  Olin hänen "lapsenvahti" kun    Jenna oli hakemassa varusteita.

        Tässä kuvassa poseeraa kaverini pieni koiranpentu Mokka!    Maailman   ihanin otus ikinä! 

 Nyt kyllä oikeasti tarvitsen jonkun tota harjaa saksimaan!

                             <3

Poju oli puraissut Vendiä ikävästi. Pitäisi vähän opettaa ponille, että miten meitä naisia oikein kohdellaan! 

                    Missäs katse...

          Tyytyväinen ratsastaja! ;)

Tässä olikin vähän erilainen postaus, toivottavasti tykkäsitte! (: Huomenna palaillaankin valmennuksen merkeissä!

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Johannan valmennus

Johanna oli tänään pitämässä minulle ja Jennalle kouluvalmennusta. Oli kyllä aivan mahtava valmennus, ja tykkäsin todella paljon! Toivottavasti taas pian pääsen Johannan opetukseen! :)

Alkutunnista poni oli vähän tahmea, mutta virkistyi loppua kohden. Ylpeänä kuuntelin Johannan kehuessa Pojun mahtavaa luonnetta ja askellajeja. On se niin paras poni!<3 Minulla vain sattui olemaan uudet saappaat jalassa, ja tuntui vielä vähän tönköltä. Pistän siis jalkojeni omituiset liikkeet saappaiden syyksi! :)

Tekaisin siitä hyvin nopeasti videokoosteen, joten pidemmittä puheitta:


Katsokaa HD-laatuisena!

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Homma hanskassa -hanskat hukassa

Heips ja aurinkoista kevättä kaikille! Kamala takatalvi tuolla jo kolkuttelikin, mutta onneksi se on nyt ainakin toistaiseksi ohi! Aurinkokin alkaa pikkuhiljaa näyttäytyä!


Poneillakin on ollut oikein kunnolla kevättä rinnassa, hyvässä- ja huonossa mielessä… Tässäpä pieni kooste meidän viikosta!

Maanantai:

Maanantaina Oona tuli tallille pitämään mulle istuntatuntia ja kuvaamaan. Meillä oli juuri lauantaina ollut vähän huonohko estetunti (linkki postaukseen)  ja ei maanantaina tuntunut kyllä yhtään paremmalta!

Meillä oli suuret suunnitelmat, että miten mennään ilman jalustimia kunnon istunta tunti. Suunnitelmat pilasi juuri satanut märkä lumi, ratsastajan huono keskittymiskyky ja ponin rasittava käytös. Oona saikin kuunnella valittamistani milloin polvia kiristävista ratsastushousuista, ja milloin jalkoja painavista jalustinhihnoista. Puolentunnin verran kamppailin ponin kanssa, kunnes hermostuin ja heitin Oonan selkään. Oonalla oli ehdoton liikuntakielto, joten kauaa ei Oonakaan jaksanut kamppailla Pojun kanssa. 

 Huomatkaa ällö-luminen kenttä!




Minä kieltäydyin nousemasta selkään uudelleen, joten päästettiin poni vapaaksi kentälle. Kiitettävästi poni siinä sinkoilikin joka ilman suuntaan; itseasiassa niinkin kiitettävästi että ei saatukkaan ihan helpolla kiinni! Poni viiletti tukka pystyssä pitkin kenttää meidän maanitellessa kaiken maailman herkkujen kanssa. Loppujen lopuksi saatiin kuin saatiinkin poni kiinni!


 Hyi kauhee toi harja. Haluun Pojulle pystyharjan takasin. En vaan itse uskalla lähteä leikkaamaan, kun tuloksesta varmasti näkyisi mun kädenjälki...



Tiistai:

Olin itse kuumeessa, ja kaverini Jenna meni Pojulla kevyesti ilman satulaa.

Keskiviikko:

Pojun vuokraaja kävi rennon maastolenkin.

Torstai:

Ponilla oli vapaata. 

Perjantai:

Perjantaina menin ilman satulaa. Ponilla olikin näköjään hyvä päivä, ja toimi oikein mukavasti! Tein vähän väistöjä ympyrällä ja keskihalkaisijalla molempiin suuntiin. Muuten sujui oikein mukavasti, mutta poni jäi vähän vasempaan suuntaan väistäessä "raahaamaan" takapäätään mukana. 

Ravissa tein perusjuttuja lähinnä ympyröillä työstäen. Poni olikin hirveän "notkea" kaulastaan ja taipui kivasti. Laukassa tein lähinnä samoja juttuja. Koska maneesissa ei ollut ketään muuta kuin minä & Poju ja Jenna & Vendi, päästiin kunnolla tekemään isoja ympyröitä.



Tunnin jälkeen olin hirveän tyytyväinen poniin, ja pitkästä aikaa myös omaan ratsastukseeni.

Lauantai:

Lauantaina Pojulla oli vuokraajapäivä, joten menin vain Jennan avuksi kuvailemaan kun Jenna meni Vendillä. Heillä menikin oikein hyvin! Lopuksi pääsin itsekkin selkään loppuravailemaan ja tunnustelemaan ponia selästä käsin. Täytyy sanoa, että hirveän mukava ja vaativa poni on kyllä Jennalla alla! Minulla oli tosiaan hollisterin pinkit lökärit ja koulutakki päällä, joten tosiaan "mahtavat" ratsastusvarusteet eikös ? Kumisaappaat olin onneksi osannut laittaa.

© Jenna L. 


Sunnuntai:

Sunnuntaina teinkin melkoisen paljon laukkatyöskentelyä. Otin kahdeksikolla muutaman laukanvaihdon, jotka sujuivat hyvin. Muutaman kerran meinasi poni rikkoa raville, mutta olin oikein tyytyväinen. Lopuksi päästin ponin rallittelemaan "pyykkinaruohjilla" muutaman pitkän sivun, ja siihen oli hyvä lopettaa. 

P.s. Jenna teki eilen illalla blogin (jennavendi.blogspot.fi) ja Jenna on mahtava kirjoittaja, joten ansaitsee kyllä reippaasti lukijoita! Jos yhtään kiinnostaa Nuoren koulutusvaiheessa olevan ponin elämä, niin käykäähän kurkkaamassa!

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille ! :)


-Lotta ja Poju



sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Penkin alle mennyt estetunti

(Pahoittelen kuvien kokoa, kamppailin ainakin tunnin niiden kanssa. Toivottavasti edes näkyy..)

Voi apua! Pojun entiset omistajat Eveliina&Katariina oli tänään moikkaamassa Pojua ja pitämässä mulle estetuntia. Olin hirveän innokkaalla ja hyvällä mielellä kunnes...

Heti kun pääsimme maneesiin, Poju steppaili hermostuneesti ja heitteli päätään. Selkäännousussa poni meinasi lähteä alta, kun yht'äkkiä tulikin kiire mennä maneesin toiseen päähän.

Verkkailin ponia ympyröillä käynnissä ja ravissa. Verkan aikana poni "säikähti" valehtelematta vähintään 15-kertaa milloin tuulta, milloin omaa kavionjälkeään  ja milloin estetolppaa. Kaiken kruunasi vielä se, että ilmeisesti juuri sinä aamuna maneesiin oltiin tuotu uutta hiekkaa ja ratsastaminen tuntui ihan järkyttävän raskaalta! Ihan kuin olisi itse umpihangessa tarponut. 


Jo hetken päästä minun piti heittää takki reunalle, kun tuli ihan järkyttävän kuuma! Sen jälkeen vähän helpottui ratsastaminen, mutta oli silti aika tukala ja nihkeä olo.

Kunnon taipumisien jälkeen ruvettiin ottamaan laukkaa. Mentiin molempiin suuntiin muutama laukkaympyrä. Minua opastettiin istumaan syvälle satulaan molemmille istuinluille. Olen aina tiedostanut tämän ongelman, mutta ehkä olen ollut vain liian laiska korjaamaan sitä. Nyt kyllä pitäs ottaa itteään niskasta kiinni ja ruveta tätä työstämään oikein kunnolla!


Muutaman onnistuneen ympyrän jälkeen ruvettiin hyppäämään. Siitä se sitten lähti...

Eve ja Kata laittoi minulle kahden esteen jumppasarjan joissa oli kahden askeleen välit (?) ja niiden jälkeen tuli yksi melko matala este. Estettä oli ilmeisesti tarkoitus korottaakin, mutta ei oikein viitsinyt lähteä korottamaan huonojen hyppyjen jälkeen.

Poju lähtikin vähän vedättämään mua, ja ei suostunutkaan menemään yli. Aina vaan tein uuden ympyrän ja kokeilin uudestaan.

                    "Ei sittenkään" 


                     Voi suloinen ! <3

   En istuntaani jaksanut keskittyä ollenkaan. Pelkästään esteiden ylittämiseen meni niin paljon energiaa.

Tunnista jäi vähän paha maku suuhun, mutta kuten edellisessa postauksessa sanoinkin,  aina ei voi mennä putkeen! 

-Lotta














tiistai 11. maaliskuuta 2014

Aurinkoa piiitkästä aikaa!

Viimepäivinä on meillä mennyt vähän miten sattuu. Välillä on poni ollut känkkäränkkä, ja välillä taas ratsastaja. Sellaista sattuu kaikille eikös? Noh, onneksi asiat voisi todellakin olla huonomminkin! Tänään menikin taas todella kivasti! Ehkä molemmat ovat saaneet vähän piristystä tänään vilahtaneesta auringosta!

 Saavuin tallille kolmen puoli neljän aikoihin. Meninkin heti tarhalle ihastelemaan putipuhdasta ponia. Vasta karsinassa huomasinkin katsoa toiselle puolelle... Se olikin liian hyvää ollakseen totta! 


Jep, omistan näköjään harmaan ponin nykyään valkoisen sijaan! ;) 

Noh, eikun vaan harjaamaan! Olen valkoisen ponin omistajana tottunut suureen harjausurakkaan, mutta oli poni tällä kertaa jokaisen kohtansa saanut peitettyä kunnon mutakerroksella! Aina välillä ihmettelen, että missä asennossa poni oikein oleilee tarhassa, että saa esim. korvan sisäpintaan, kainaloihin ja häntänsä yläpään kokonaan kuraan! Harjausta vielä "helpotti" mukava määrä valkoista karvaa jokapuolella.


No niin, enköhän ole valittanut tarpeeksi! ;) Poni oli tänään hierojan takia kevyellä liikutuksella, kun ei suositella ratsastamista ennen hierojaa. Mentiin maastoon käpyttelemään pikku matka pellolle ja takaisin, ja innostuttiin ottamaan muutamia kuvia!




Käpyttelyn jälkeen oli jo kohtapuolin hieroja. Löysimme aivan mahtavan, maalaisjärjellä varustetun hierojan muutama viikko takaperin! Poju oli kuulemma paljon parempi kuin viimekerralla, mikä sai minut taas niiin iloiseksi! Jes jes jes! 

-Lotta










perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tuulta päin!

Huh! Postaustauko on virallisesti ohi. Tällä kertaa tekosyynä on rikkoutunut tietokoneen näppäimistö. Muutenkin on kaikenmaailman kiireet esteenä. Noh, toivotaan parempaa jatkoa!



Tänään olikin vuorossa ilman satulaa menemistä. Entisellä tallilla sitä tuli harrastettua paljon, mutta nyt on melkein aina syystä tai toisesta laitettu satula selkään. Muistelin Pojun kiitoravin tuntuneen vähemmän kamalalta...


Ratsastimme siis kentällä. Poni oli jäykkä ja säpäkkä tuulesta johtuen, ja teinkin paljon töitä käynnissä ja ravissa saadakseni ponin rennoksi. Kun poni vihdoin ja viimein vähän suostui rentouttamaan, eikös jostain lentänytkin jätti iso vaahtomuovin palanen suoraan kentän viereiseen pusikkoon. Hetken aikaa rauhoiteltiin kauhusta kankeita poneja, kunnes minä lähdin irrottamaan palaa Jennan pitäessä molempia poneja. Onnekseni Poju suostui jatkamaan tuntia normaalisti. 


Laukassa menin muutaman kerran kahdeksikkoa ja laukanvaihtotreeniä, mutta muuten ihan suoraa uraa. Olin hirveän väsynyt, ja jo pian aloinkin lopettelemaan. Loppuraveissa työstin ponia oikein kunnolla ympyrällä. 

Ja ainiin! Blogin nimi on vaihtunut kuten ehkä huomaatte. Uusi nimi on "Toi et moi c'est pour la vie" joka siis tarkoittaa "Sinä ja minä, se on ikuista". Kyllästyin totaalisesti tuohon vanhaan tyhjästä nyhjästyyn nimeen, joten ainakin toistaiseksi tämä on blogin nimi! :) 
-Lotta




sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Haaste!

Sain Katalta oikeastaan aika kivan haasteen jonka päätin aikani kuluksi toteuttaa. :) Eli siis:

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Hänen tulee myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun täytyy keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa jolla on alle 300 lukijaa.
5. Haasteessa tulee lukea kenet on haastanut, ja kertoa se haastetuille.
6. Itseään haastanutta ei saa haastaa uudelleen. 
7. Haastetun tulee laittaa nämä säännötkin blogiinsa näkyville.

11 asiaa:

1. Olen puhunut sujuvaa ranskaa 4-vuotiaasta asti, ja nytkin olen ranskankieliluokalla.

2. Olen hyvin nirso ruuan suhteen. Skippaan esimerkiksi lounaan koulussa kokonaan, koska en vain pidä kouluruuasta. En myöskään halua, että hyvä ruoka pilataan vihanneksilla. :D Esimerkiksi Subwaylla en melkein koskaan ota leipääni yhtään vihanneksia. Nolottaa…

3. En suutu, en sitten mistään! Vuonna 2013 en muistaakseni suuttunut kertaakaan. 

4. Rakastan Arnoldsin Berry burst smoothieta. Käyn melkein joka päivä koulun jälkeen hakemassa sellaisen. Ai että! <3

Heaven !! 


5.  Harrastin muodostelmaluistelua n. 5-6-vuotta ja olin itseasiassa hyväkin siinä! Mutta, kaikki loppuu aikanaan! 

Apua tästäkin on aikaaa! :D Olen tässä n. 7-8 vuotias.

6. Rakastan ruokaa. Tarvitseeko sitä edes mitenkään selittää?

7. Olen tunnettu hajamielisyydestäni. Kerran unohdin koululaukkuni kotiin ja äitini piti lähteä töistä hakemaan se minulle. :D

8. Minulla on erittäin hyvä mielikuvitus! En oikeastaan tiedä, että onko tätä muillakin.  Pystyn nimittäin kuvittelemaan eteeni jonkun/jonkin aivan elävän näköiseksi! Tylsistyessäni usein kuvittelen jonkun istumaan viereeni ja juttelemaan kanssani. Olen yrittänyt googlailla, että mistä tämä johtuu. Olisi oikeasti kiva tietää. :D

9. Rakastan shetlanninponeja. Oikeasti joskus vielä ostan sellaisen! 

10. Minun taustakuvanani on kuva riisimuroista. Ne on niin taivaallisia! 


11. Rakastan herätä aikaisin. En pidä siitä itse heräämisestä, mutta se on ihana tunne kun on paljon aikaa!

Haastajan kysymykset: 

  1. Mikä hevosissa/ratsastuksessa kiehtoo? En itseasiassa edes tiedä. Se on vaan jotain niin käsittämätöntä, että yli 300-kiloisen eläimen selkään voi mennä edes istumaan, puhumattakaan koulu -ja esteratsastuksesta.
  2. Kolme parasta piirrettäsi? Varmaan rauhallisuuteni, empatiakykyni ja iloisuuteni.
  3. Entäs kolme huonointa piirrettäsi?Kärsimättömyyteni, huolimattomuus ja laiskuus.
  4. Mitä haluaisit parantaa itsessäsi ratsastajana? Oi näitä on paljon! Varmaan eniten haluaisin korjata käsieni asentoa ja istunnassa on aina parannettavaa!
  5. Minkä taidon haluaisit itsellesi? En tiedä minkälaista taitoa tässä tarkoitetaan, mutta haluan osata olla näkymätön. :) 
  6. Mitä harrastat hevosien lisäksi? Mitä haluaisit harrastaa? Harrastan rytmistä voimistelua, ja haluaisin aloittaa uudelleen muodostelmaluistelun. Aika vaan ei riitä neljä kertaa viikossa kahden tunnin treeneihin hevosen lisäksi.
  7. Lempi herkku? Huoltsikkaruoka <3
  8. Parhaat blogit? Näitäkin on ihan liikaa, mutta Essin, Katariinan ja Kaktun hevosblogit. 
  9. Jos saisit olla yhden päivän jokin muu henkilö, ketä olisit? Joku esteratsastaja! Haluaisin tietää miltä tuntuu hypätä yli metrin esteitä!
  10. Mikä on sinulle tärkeintä juuri ratsastuksessa/hevosissa? Se, että hevonen & minä luotamme toisiimme ja homma toimii! :)
  11. Ikimuistoisin hetki ikinä? (ei tarvitse liittyä hevosiin) Muistan ikuisesti, kun Poju talutettiin ulos trailerista ja sain taluttaa ikiomaa poniani. Itkin ja nauroin samaan aikaan ! :D
Kiitos Katariinalle haastamisesta! :) En haasta nyt ketään, mutta kuka vain voi napata tämän haasteen ja tehdä samoilla kysymyksillä. :)

Ja vielä loppuun hyvittava hieman epäonnistunut panoraama kuva :D