torstai 22. lokakuuta 2015

Lännenratsastusta? Eh ei kiitos

Heippa ihmiset, olen ehkä löytänyt oman juttuni! Jos viikko sitten minulta olisi kysytty lännenratsastuksesta, en olisi osannut sanoa siitä juuta tai jaata. Ensimmäisenä mieleeni ehkä olisi tullut vain kaktuksia, cowboyta, lassoja, kantrimusiikkia ja länkkärihattuja. Tällä viikolla tapahtui kuitenkin jotain todella käänteentekevää. Olemme päässeet tutustumaan lajiin tarkemmin ja se on alkanut kiehtoa minua vain enemmän ja enemmän. Saumaton yhteistyö ja hevosen ja ihmisen välinen luottamussuhde ovat pitkään jo kiinnostaneet minua, mutta nyt olen ehkä löytänyt portin, jonka kautta pääsisimme niihin syvemmin käsiksi. 

Koko lännenratsastusinnostukseni lähti liikkeelle siitä, kun kyseistä lajia innokkaasti harrastava perhetuttumme tuli vierailemaan meillä ja siinä samassa pääsi talliinkin tutustumaan. Hän selitti ummet ja lammet lännenratsastuksesta, ja pikkuhiljaa omakin kiinnostukseni heräsi. Juuri silloin tallimme ainut länkkävalmentaja pyyhälsi kentälle hevosensa kanssa, ja me kysyimme häneltä lisätietoja lajista. Vastaus oli varsin kattava, ja siinä silmän räpäyksessä oltiinkin jo varaamassa ensimmäistä valmennusta!

Valmentaja suositteli meidän aloittavan maastakäsittelyllä, joka osoittaitui hyväksi päätökseksi. Ensimmäisellä kerralla aloitimme ihan perusasioista ja huomasin kuinka haastavia aivan pienetkin arkipäivän asiat olivat, kun niihin perehtyi paljon syvällisemmin ja lähti työstämään. Esimerkiksi pysähdykset, väistöt ja tiukat käännökset saattoivat olla hyvinkin hankalia kun ne teki huolellisesti miettien. Tunnilla huomasin, että minun ja Pojun kunnioitussuhde ei ole läheskään yhtä hyvä kuin olen kuvitellut, vaan monessa asiassa on paikkaamista.


Valmennuksesta jäi hyvä ja tietyllä tapaa valaistunut fiilis, ja siitä lähtien olen googlaillut vaikka mitä länkkärijuttuja ja opetellut erottamaan oikean ja väärän. En varmaankaan enää ikinä taluta Pojua samalla tavalla miettimättä jokaista virhettäni! :D Vaikka itse laji ei kiinnostaisikaan, suosittelen katsomaan netistä videoita ja perustietoa länkkäristä, koska se on aivan mahtavan näköistä!

Palaillaan taas toivottavasti länkkärin merkeissä!


9 kommenttia:

  1. Hyvä te! Musta tuntuu, että tää tulee olemaan niin teidän juttu. En malta odottaa mitä teistä tämän myötä tuleekaan!

    VastaaPoista
  2. Oi ihanaa, että ootte löytäny teille noin sopivan lajin ! :D

    VastaaPoista
  3. Itse westerniä menen myös joten mielenkiinnosta,missä tallilla asutte ja kuka valmensi? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asustetaan keiramon tallilla ja Pia wilhelmi valmentaa :)!

      Poista
  4. Oh sun pitää kirjotella sit teiän edistymisestä! Pitää varmaa iteki vähä opiskella aihetta ni et mäki osaisin Pojun kans kiinnittää oikeisii juttuihin huomioo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tä on kyl ihan älyttömän kivaa ja mielenkiintoista ollu!

      Poista
  5. No johan kuulostaa mielenkiintoselta! Innolla jään kyllä odotteleen lisää tietoo, miten ootte päässy kehittyyn tässä lajissa! + Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta ja tykkään lukee sun postauksia :)

    kamillaino.blogspot.fi

    VastaaPoista