maanantai 12. toukokuuta 2014

Vieraileva ratsastaja

Heippa! Viime viikolla päästin kaverini Essin Pojun selkään. Essi on muutaman kerran tunnustellut Pojua, mutta muuten poni oli vähän vieras. Neuvoin vähän Essiä, että mistä oikeat nappulat löytyisi ja heillä alkoikin alun varovaisuuden jälkeen synkkaamaan!

Ilma oli kerrassaan mahtava! Aivan täydellinen ratsastussää! Vaikka kentällä oli paljon porukkaa, päätimme kuitenkin mennä kentälle. Verkkailin ponin itse käyden kaikki askellajit läpi. Muutama rennompi päivä olikin tehnyt tehtävänsä, ja poni puhkui virtaa! Muutaman kerran jouduin tosissani komentaa ponia että "Hei, nyt pysähdytään!". Purin energioita huolellisilla ympyröillä sekä taivutuksilla. Kun ponski sai keskittymiskykynsä takaisin ja alkoi hommat sujua päästin Essin selkään.

Essi tunnusteli ponia kahdeksikolla ja ympyröillä. Koska ponia ei olisi voinut työnteko kiinnostaa pätkän vertaa, neuvoin heitä tekemään siirtymisiä. He tekivät ympyrän päähän neljän askeleen käyntipätkän, ja jatkoivat matkaa ravissa tasan neljän askeleen jälkeen.

Poni oli kovin jäykän oloinen, joten he tekivät muutaman ravilisäyksen. Aluksi poni tikitteli pieniä kiitoraviaskelia, mutta suostui muutaman yrityksen jälkeen pidentämään askeliaan. Pojulla kyllä avainsana rentouteen on juuri tuo ravilisäykset, toimii aina! ;)

Tässähän meillä on jo valmiina mahtava Monté ratsukko! :D

Laukassa annoin Essin mennä muutamaan kertaan ihan vain suoraa uraa. Heillä meni todella hyvin! He tekivät paljon laukkaympyröitä, ja Poju näytti olevan oikein kivasti kuulolla Essin kanssa. Essillä onkin pieni itsepäinen shetlanninponiristeytys vuokralla, ja kertoikin kuinka herkältä Poju tuntui tähän verrattuna. Itsekkin olen tätä herraa koittanut, ja ei ole kyllä ihan helpoimmasta päästä! :D


Menin loppuverkat itse maneesissa. Essi oli kyllä todellakin saanut ponista liikettä irtoamaan, se meni todella rentona, ja tehtiin vähän eteen-alas jumppaa. Päivä päivältä parempaa päin! :)



4 kommenttia: