lauantai 16. marraskuuta 2013

Väännetään ja käännetään...


Ranteeni murtumien vuoksi en ole voinut kunnolla ratsastaa, mutta eilen sain Pojun vuokraajan Bean pitämään minulle koulutuntia. Ponista on tullut laiskempi kentän mudastuttua ja Bea laittoi todellakin minut ja ponin työskentelemään 110 prosenttisesti! Tunnin jälkeen olin älyttömän ylpeä ponista!

Alkukäyntien jälkeen Bea käski minun taivutella itsenäisesti ja ratsastaa ponia kuolaimelle. Aluksi Poju oli melko jäykkä niskasta eikä halunnut oikein taipua mihinkään suuntaan, mutta Bea käski jatkaa taivuttelua ja pikkuhiljaa poni alkoi lämmetä. Rupesimme ottamaan käyntiväistöjä molempiin suuntiin, ja Bea huomasi että Poju vähän "raahasi" takapäätään mukana, ja sitä ruvettiinkin sitten työstämään. Muutaman yrityksen jälkeen Poitsu alkoi toimia aktiivisemmin.

Hyvin sujuneiden väistöjen jälkeen Bea käski minun ottaa koottua ravia ja pujotella renkaita ravissa! Tämä oli tosi hauska ja hankala tehtävä, koska en saanut ollenkaan päästää pidentämään askelta ja piti tikittää oikein hitaasti jotta saa pujoteltua jokaisen renkaan. Otettiin vielä pari kertaa koottua ravia pitkillä sivuilla ja ympyröissä, kunnes ruvettiin tekemään raviväistöjä joita en ole uskokaa tai älkää koskaan Pojulla kokeillut!

Laukkaa Poju ei ajatellut nostaa ollenkaan,  ja niilla kerroilla kun sain hyvin nostettua, nousi väärä laukka. Kun vihdoin ja viimein saimme oikean laukan nostettua,  rupesimme tekemään laukkaympyröitä. Aluksi ponille tuntui hankalalta taipua laukassa vasempaan kierrokseen, mutta sekin alkoi sujua! :)  Vaikka tunnin aikana olikin pieniä mutkia ja väärin ymmärryksiä oli polle älyttömän mukava ratsastaa!

Pojulla muuten loppui eilen laidunkausi ja se siirtyy tuohon lähemmäs tarhaamaan. Öitä se on jo viettänyt sisällä mutta päivät se on ollut laitumella. Ikäväähän tuo, koska laitumien ruoho on vieläkin melko hyvää, mutta nyt täytyy siirtyä pelkälle heinälle.

No, tämä postaus oli tässä. :) Ehdotelkaahan postausideoita!


Koko talliporukka valittaa minulle että miksi puen poikaponini pinkiksi. :D Ei poni mahda mitään kun mamma tykkää pinkistä. ;)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti